Liefdesbrieven prinses Diana aan Dodi onthuld in rechtzaal

Twee brieven die door de Britse prinses Diana waren geschreven naar Dodi al-Fayed, kort voor hun dood in een Parijs auto-ongeval, werden vrijdag onthuld in een Londense rechtszaal.

De brieven werden voorgelezen op vraag van Dodi's vader Mahammed al-Fayed. Ze moesten dienen als bewijs dat het stel effectief verliefd werd tijdens een cruise in augustus 1997.

In een brief bedankt Diana "Darling Dodi" voor de zesdaagse reis, "met alle liefde in de wereld en miljoen keer bedankt om het leven van dit 'grietje' op te vrolijken". De tweede brief bevat een paar zeldzame manchetknopen, die ooit toebehoorden aan Diana's vader.

De brieven werden vrijdag voorgesteld tijdens de ondervraging van Rosa Monckton, een goede vriendin en vertrouwelinge van Diana. Monckton heeft altijd volgehouden dat de relatie tussen Diana en de erfgenaam van de supermarktketen Harrod's niet serieus was.

De Britse rechtszaak naar de dood van Lady Di startte op 2 oktober voor het Londense High Court. Ze moet de onverklaarde omstandigheden van het overlijden bepalen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud