Lousiana krijgt allereerste gouverneur van Indiase origine

In de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana is de allereerste gouverneur van Indiase origine verkozen. De Republikeinse Bobby Jindal haalde het met 53 procent van de stemmen.

Zondagochtend is meer dan negentig procent van de stemmen geteld en de 36-jarige Jindal heeft al 53 procent achter zijn naam staan. Hij haalde het van elf andere kandidaten.

Jindal is de eerste niet-blanke gouverneur in Louisiana én de jongste van de VS. Vier jaar geleden haalde hij 33 procent van de stemmen en de meerderheid in de eerste ronde van de gouverneursverkiezingen. In de tweede ronde moest hij de duimen leggen tegen de Democratische Kathleen Blanco.

De populariteit van die laatste slinkte sinds de doortocht van orkaan Katrina in 2005, die enorme overstromingen veroorzaakte in New Orleans en zorgde voor een spoor van vernieling in de streek. De bevolking was niet te spreken over het optreden van de plaatselijke overheid.

Jindal stamt af van een Indiase familie, afkomstig uit Baton Rouge. Zijn oorspronkelijke voornaam was Piyush, maar hij ging zich Bobby noemen om zich beter te integreren. Als tiener bekeerde hij zich tot het rooms-katholicisme. Hij studeerde biologie en politieke wetenschappen. (TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud