Advertentie

MacKay genoemd als secretaris-generaal NAVO

De Canadese minister van Defensie, Peter MacKay, is verheugd dat hij wordt genoemd als mogelijke kandidaat voor de NAVO, bevestigde zijn woordvoerder zaterdag. Hij laat eveneens weten dat hij door zijn huidige post voldoende werk heeft.

Het Britse magazine The Economist noemde MacKay tussen de mogelijke kandidaten om secretaris - generaal van de NAVO, Jaap de Hoop Scheffer, op te volgen. Die informatie werd bevestigd door verschillende Canadese media zaterdag.

'Het is een eer om te worden genoemd voor zo'n belangrijke post', verklaarde zijn woordvoerder Dan Dugas. Hij voegde er evenwel aan toe dat MacKay zich momenteel bezig houdt 'met de bijdrage van Canada aan de NAVO-missie in Afghanistan en de uitrusting van de gewapende Canadese troepen'.

De 43-jarige MacKay is minister van Defensie sinds augustus 2007. Hij was eerder al minister van Buitenlandse Zaken toen de conservatieven begin 2006 aan de macht kwamen.

The Economist citeert ook de naam van de voormalige Canadese liberale vice-premier John Manley als mogelijke kandidaat voor de functie van secretaris-generaal van de NAVO.

(DIL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud