Madonna toont Marine Le Pen met hakenkruis: FN dient klacht in

Het Front national (FN), de belangrijkste extreemrechtse partij van Frankrijk, heeft laten weten een klacht wegens "smaad" te zullen indienen tegen Madonna. De zangeres projecteerde gisterenavond tijdens een optreden in de Franse buitenwijken een videoclip waarin de leidster van het FN, Marine Le Pen, met een hakenkruis op het voorhoofd verschijnt.

"We kunnen niet alles aanvaarden. We kunnen die walgelijke vergelijking niet aanvaarden", verklaarde de vicevoorzitter van het FN, Florian Philippot. Hij preciseerde dat de klacht in de loop van de week zal worden ingediend.

Philippot meende dat het tonen van de video "een extra provocatie was in de wereldtournee van Madonna opdat er over haar gepraat zou worden". "Haar tournee is een fiasco; het Stade de France zat overigens helemaal niet vol", zei hij.

Tijdens het nummer "Nobody knows me" werd een video getoond met het gezicht van Madonna vermengd met talrijke bekende mensen zoals de paus of Hosni Moebarak. Marine Le Pen verschijnt enkele seconden voor een personage dat op Adolf Hitler lijkt.

(KENZO TRIBOUILLARD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud