Advertentie

Mandela - Toestand voormalige Zuid-Afrikaanse president is kritiek

De gezondheidstoestand van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela is de voorbije 24 uur kritiek geworden. Dat heeft huidig president Jacob Zuma zondagavond bekendgemaakt. De 94-jarige Mandela ligt sinds 8 juni in een ziekenhuis in Pretoria. Zuma roept het land en de wereld op te bidden voor "Madiba".

Zuma bezocht zondagavond Mandela samen met ondervoorzitter van de partij ANC, Cyril Ramaphosa, in het ziekenhuis. Het medische team deelde hen mee dat zijn gezondheidstoestand kritiek is geworden.

"De dokters doen alles wat ze kunnen om zijn toestand te verbeteren en te verzekeren dat Madiba goed verzorgd wordt en comfortabel is", aldus Zuma in een persbericht. "Hij is in goede handen."

Mandela werd op 8 juni naar het ziekenhuis in Pretoria overgebracht voor een longontsteking. De ziekenwagen kreeg onderweg echter motorpech. Zuma verduidelijkt in het persbericht dat de dokters verzekerden dat de gezondheidstoestand van Mandela niet in gevaar kwam.

"Er waren zeven dokters in het konvooi die de hele tijd de situatie volledig onder controle hadden. Hij kreeg deskundige medische zorgen", luidt het nog. De dokters ontkenden ook de mediaberichten dat Madiba een hartstilstand kreeg. "In die berichten zit geen waarheid."

Zaterdag nog deelde de woordvoerder van Zuma mee dat de oud-president in een "ernstige" maar "stabiele" toestand verkeerde.

(Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud