Advertentie

Manhoman Singh ingezworen als premier in India

In de Indiase hoofdstad New Delhi is Manhoman Singh vrijdag ingezworen voor zijn tweede ambtstermijn als eerste minister. Samen met hem legden ook negentien ministers de eed af, de komende dagen worden nog extra kabinetsleden aangeduid.

De parlementsverkiezingen in India, die ongeveer een maand duurden, werden overtuigend gewonnen door de Congrespartij van Sonia Gandhi en Manhoman Singh en hun bondgenoten van de Verenigde Progressieve Alliantie (UPA). De UPA haalde in totaal 262 zetels binnen, waarvan 205 voor de Congrespartij. Voor een meerderheid in het parlement zijn 272 zetels nodig.

Het was in de handen van president Pratibha Patil dat Singh de eed aflegde. Na hem volgden nog negentien ministers, evenwel zonder dat hen al een portefeuille werd toegewezen. De komende dagen treden nog enkele ministers tot de regering toe, om zo "de bondgenoten de gepaste vertegenwoordiging te geven", zei het kabinet van Singh in een mededeling.

Sinds Jawaharlal Nehru, de eerste premier van India, is Singh nog maar de tweede die erin slaagt voor de tweede opeenvolgende keer als eerste minister ingezworen te worden. Zijn ambtstermijn duurt normaal vijf jaar. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud