Advertentie

Manifestanten in Athene vernielen banken en winkels

Verschillende jongerengroepen hebben zondagnamiddag molotovcocktails gegooid naar winkels en banken in Athene. In de Griekse hoofdstad manifesteren duizenden mensen na de dood zaterdag van een 15-jarige jongen die neergeschoten werd door een politieagent.

De politie gebruikte traangas om de jongeren, die stenen en stukken hout gooiden, uiteen te drijven.

Bijna 5.000 mensen verzamelden zondagnamiddag voor het Nationaal Museum, nabij de wijk Exarchia waar de 15-jarige Andreas Grigoropoulos zaterdagavond door een agent gedood werd. De manifestatie, georganiseerd door linkse verenigingen en mensenrechtenorganisaties, liep uit de hand en de politie probeerde de betogers te verhinderen hun optocht richting politie voort te zetten.

In Thessaloniki, in het noorden van Griekenland, werd zondag in een tiental banken, handelszaken en een politiecommissariaat brand gesticht, doordat manifestanten molotovcocktails gooiden.

De Griekse premier Costas Caramanlis verzekerde zondag dat er "geen enkel begrip" zal zijn voor de verantwoordelijken van de dood van de jongeman. Dat deed hij in een rouwbrief aan de familie van het slachtoffer. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud