Advertentie

Massagraf ontdekt in Bosnië met resten van zestien burgers

Wetsdokters hebben in het noorden van Bosnië een massagraf ontdekt met daarin de overblijfselen van zestien burgers. Het gaat om Bosnische Kroaten en moslims die zijn gedood tijdens de oorlog (1992-1995). Dat meldde een officiële bron zondag.

"De overblijfselen van zestien personen, vooral Bosnische Kroaten, werden aangetroffen in het massagraf" dichtbij de stad Bosanski Samac (noorden), verklaarde Marko Jurisic, lid van de Bosnische commissie van verdwenen personen.

Het zou gaan om de lichamen van Kroaten en moslims die werden gedood door de troepen van de Bosnische Serviërs tijdens de bezetting van Bosanski Samac in het begin van de oorlog.

De zestien personen zouden volgens getuigen uitgekozen zijn in een Servisch kamp en gedood zijn door de Bosnisch-Servische soldaat Slobodan Miljkovic als represaille voor de dood van een van zijn kameraden.

Miljkovic werd in beschuldiging gesteld door het Internationaal Strafhof voor oorlogsmisdaden die begaan werden in ex-Joegoslavië. Na de dood van Miljkovic in 1998 werd de procedure gestaakt. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud