Medvedev: "Russische troepenterugtrekking vrijdag rond"

Op 500 manschappen na zal de terugtrekking van de Russische troepen uit Georgië donderdag en vrijdag rond zijn, zo heeft de Russische president Dmitri Medvedev dinsdag aan zijn Franse collega Nicolas Sarkozy laten weten.

Sarkozy, voorzitter van de Europese Unie, en Medvedev hadden elkaar gesproken aan de telefoon. Zij kwamen volgens het communiqué overeen dat de "uitvoering van het zespuntenplan omtrent een bestand dringend uitgevoerd moet worden". De Rus beloofde de Fransman dat zijn troepen op 21 en 22 augustus teruggetrokken zullen zijn. "Met uitzondering van een effectief van 500 manschappen die bijkomende maatregelen" ingevolge het akkoord voor de bevolking moeten nemen.

De Russische leider ging ook akkoord met de aanwezigheid van waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE), die met patrouilles in de tijdelijke veiligheidszone zullen samenwerken. Sarkozy wil dit aantal waarnemers snel opvoeren en bevestigde ook dat voor deze missie Franse waarnemers worden gestuurd. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud