Advertentie

Meer dan 100.000 handtekeningen om auteur Gomorra te beschermen

Er zijn al meer dan honderdduizend handtekeningen verzameld ten voordele van de Italiaanse auteur Roberto Saviano. De oproep van zes voormalige Nobelprijswinnaars om de schrijver ten alle koste te beschermen tegen de maffia heeft duidelijk effect, schrijft het dagblad La Repubblica dinsdag.

De oproep van de Nobelprijswinnaars werd gepubliceerd in La Repubblica, een dagblad waarvoor Roberto Saviano regelmatig werkt. In de oproep wordt aan de Italiaanse staat gevraagd om "al het mogelijke te doen om de schrijver te beschermen en de Camorra te verslaan". Op deze manier hopen ze ervoor te kunnen zorgen dat de auteur in Italië blijft. Na eerdere doodsbedreigingen leeft de Italiaanse auteur nu al twee jaar onder constante bescherming van de politie. Saviano drukte al zijn wens uit om het land te verlaten.

Saviano is de auteur van het verfilmde boek Gomorra, dat het reilen en zeilen van de Napolitaanse maffia uitlegt. De verfilming won de Prijs van de Jury tijdens het laatste festival van Cannes en vertegenwoordigt Italië tijdens de Oscaruitreiking in de Verenigde Staten. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud