Meer dan 11 ton cocaïne in beslag genomen in Mexico

De Mexicaanse politie en het leger hebben dinsdag meer dan elf ton cocaïne in beslag genomen. De drugs waren op weg naar Colombia en werden vervoerd op een schip. Het Mexicaanse ministerie van Justitie maakte het nieuws woensdagavond (plaatselijke tijd) bekend. Het is een van de belangrijkste drugsvangsten in het Midden-Amerikaanse land.

De actie was opgezet door het ministerie van Gezondheid, het leger, de politie en de marine. De autoriteiten vonden de drugs in een container op een schip in de haven van Manzanillo. Het schip was afkomstig van Hongkong en op weg naar Buenaventura in Colombia.

In totaal vonden de autoriteiten 10.516 pakketten met cocaïne, goed voor meer dan elf ton. In de container zat officieel zeep. Volgens de Mexicaanse regering gaat het om een van de belangrijkste drugsvangsten in de geschiedenis van het land.

Het is de vierde belangrijke drugsvangst in Mexicao in twee maanden. De marine onderschepte op 15 september 2,5 ton cocaïne aan boord van een motorboot. Eind september werd drie ton drugs aangetroffen in een gecrasht vliegtuig en begin oktober vonden de autoriteiten 10 ton cocaïne op het moment dat de drugs uit een vrachtwagen werden geladen. (TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud