Meest actieve winkeldief van Groot-Brittannië achter tralies na 321e misdrijf

De 54-jarige David Archer, die in Groot-Brittannië bekendstaat als de meest actieve winkeldief van het land, is zaterdag opnieuw tot een celstraf van één dag veroordeeld nadat hij zijn 321e misdrijf had begaan. Dat schrijft de Britse krant The Observer zondag.

Als gevolg van zijn verslaving aan kleine misdrijven heeft de man uit het noorden van Wales al vele veroordelingen opgelopen. De straffen variëren telkens van één dag tot enkele maanden, maar alles bij elkaar heeft Archer toch al vele jaren in de cel doorgebracht. Zo heeft hij slechts één van de voorbije vijftien kerstfeesten met zijn dochter kunnen doorbrengen. De veertien andere kerstdagen vierde hij immers achter de tralies.

Zaterdag moest de hardleerse winkeldief voor de rechter toegegeven dat hij twee flessen whisky gestolen had in een winkel in Abergele. De man werd veroordeeld tot een celstraf van één dag, maar omdat hij al drie dagen in voorhechtenis had gezeten, kon hij meteen worden vrijgelaten.

Archer werd in het verleden onder meer veroordeeld voor het stelen van collectebussen, waarvan de opbrengst bestemd was voor een goed doel. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud