Merkel aangekomen in Athene

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is in de Griekse hoofdstad Athene aangekomen. Het is Merkels eerste bezoek aan het tot zware besparingen gedwongen land sinds het uitbreken van de eurocrisis. De komst van Merkel zorgt voor een gespannen sfeer in Athene. Betogers laten hun ongenoegen blijken.

De komst van Merkel zorgde voor draconische veiligheidsmaatregelen in de straten van Athene. De politie heeft samenscholingen in bepaalde delen van de stad verboden. Zowat 7.000 agenten moeten de veiligheid garanderen en de overheid riep betogers op om de "vrede" te bewaren. De vakbonden en de oppositie, extreemlinks en extreemrechts hebben manifestaties gepland.

De Duitse bondskanselier staat voor veel Grieken symbool voor de zware saneringen waartoe de Grieken gedwongen worden.

Op en rond het Syntagmaplein zijn deze middag groepen betogers samengetroept. Sommige betogers dragen borden of spandoeken met een foto van Merkel, omringd door hakenkruisen. "Nee aan het vierde reich", staat ergens te lezen.

Merkel zelf is intussen geland op de luchthaven van Athene, waar ze werd opgewacht door de Griekse premier Antonis Samaras. De Duitse regeringsleider gaat met de Griekse regering praten over de besparingsmaatregelen die het land moet nemen. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud