Miljoenen Russen stemmen over de politiek van Poetin

Ongveer 32 miljoen Russen zijn zondag opgeroepen om hun stem uit te brengen bij de gemeenteraadsverkiezingen in het grootste land van de wereld. De stembusgang geldt als een stemtest voor de politiek van regeringsleider Vladimir Poetin en de door hem geleide partij Verenigd Rusland. In de ongeveer 31.000 stembureaus over heel het land is de stemming zonder problemen begonnen. Dat deelde de vicevoorzitter van de Russische kiescommissie Leonid Ivlev volgens het persagentschap Interfax in Moskou mee.

De oppositie klaagde opnieuw over manipulaties van de partij van Poetin. Voor de verkiezingen waren in heel het land duizenden mensen de straat opgegaan om tegen Poetins politiek te protesteren.

De bevolking lijdt onder de groeiende werkloosheid, lage lonen, kleine pensioenen en stijgende prijzen voor gemeentelijke dienstverleningen. Volgens de media neemt de ontgoocheling in Rusland over het crisismanagement van Poetin toe. De partij Verenigd Rusland wil opnieuw een zege binnenhalen. Afgelopen oktober werd de verkiezing van de Moskouse gemeenteraad echter door massale betichtingen van fraude overschaduwd.

In totaal zijn er zondag ongeveer 6.200 verschillende verkiezingen in heel Rusland. Veelzeggende resultaten worden maandag verwacht. (LRT)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud