Minstens 100 doden na vliegtuigcrash in Madrid

De vliegtuigcrash die woensdag plaatsvond op de luchthaven van Madrid heeft aan zeker honderd mensen het leven gekost. Dat wordt officieel bevestigd door de Spaanse autoriteiten. Er zijn zeker 25 gewonden.

In totaal waren 164 passagiers en 9 bemanningsleden aan boord van het toestel met vluchtnummers JK 5022 en LH 2554 (een gecombineerde vlucht van de maatschappijen Spanair en Lufthansa) met bestemming Gran Canaria. De namen van de passagiers en de bemanning worden pas vrijgegeven zodra hun naaste familie op de hoogte is gebracht, meldt luchtvaartmaatschappij Spanair woensdag op zijn website.

Mogelijk is het ongeval te wijten aan brand in een van de twee motoren van het toestel. Reddingsteams melden dat het toestel na de crash volledig is uitgebrand. "Het wrak is volledig verkoold en er liggen overal lijken", aldus een hulpverlener. Momenteel geeft de luchtvaartmaatschappij meer informatie op een persconferentie in Madrid. De Spaanse premier José Luis Rodriguez Zapatero onderbrak alvast zijn vakantie en vloog meteen naar Madrid. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud