Minstens 107 doden bij aanslagen in Irak

De reeks van aanslagen in Irak heeft maandag het leven gekost aan 107 mensen, zo blijkt uit een balans van de Iraakse overheid. Er vielen ook 214 gewonden. Het gaat om de meest bloedige dag die het land de voorbije twee jaar heeft gekend.

In totaal vonden 27 aanslagen plaats in 18 steden, waaronder ook de hoofdstad Bagdad en verschillende plaatsen in het noorden van het land. Geen enkele van de aanslagen werd opgeëist.

De meest bloedige aanslag deed zich maandag voor in Taji, 25 kilometer ten noorden van de hoofdstad. Ontploffingen veroorzaakten daar minstens 42 doden en 40 gewonden, zo melden de medische diensten. Bij de soldaten kwamen heel wat soldaten en agenten om.

Een aanslag op militaire basis al-Doloiya, eveneens ten noorden van Bagdad, kostte volgens een luitenant van het leger en het ministerie van Binnenlandse Zaken het leven aan 15 mensen.

Ook de hoofdstad Bagdad werd niet gespaard. In de sjiitische wijk Sadr City stierven 12 mensen bij de ontploffing van een bomauto. Bij een gelijkaardige aanslag kwamen ook in de wijk Husseiniyah twee mensen om het leven. (MAE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud