Advertentie

Minstens 140 doden bij Israëlische raids op Gaza

Minstens 140 Palestijnen zijn zaterdag omgekomen bij Israëlische raids in de Gazastrook. Dat heeft de minister van Gezondheid van Hamas, de Palestijnse beweging die controle heeft over het gebied, zaterdag bekendgemaakt. Israël bevestigt ondertussen dat het luchtaanvallen uitvoert. De Palestijnse president Mahmoed Abbas heeft de raids al veroordeeld.

Volgens gezondheidsminister Bassem Naïm vielen er bij de luchtaanvallen zeker 140 doden. De radiozender van Hamas had het eerder nog over 120 doden, van wie 70 mensen in de stad Gaza en 50 slachtoffers in verschillende andere dorpen en vluchtelingenkampen in de Gazastrook. Bij de operatie, die startte rond 10.30 uur, vielen honderden gewonden.

Israël bevestigt ondertussen de aanvallen. "Onze luchtmacht is zaterdag grootscheeps tussenbeide gekomen tegen de infrastructuur van Hamas in de Gazastrook om de terroristische aanvallen van de afgelopen weken tegen Israëlische burgers te stoppen", aldus een militaire woordvoerder.

"We hebben de bevolking van de Gazastrook gewaarschuwd voor de aanvallen en Hamas is de enige verantwoordelijke voor de situatie", voegde die daar aan toe.

"Onze operaties gaan door en zullen indien nodig nog worden uitgebreid". Op de Israëlische radio luidde het zaterdag dat "de operatie nog maar net begonnen is".

(VOC)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud