Minstens 22 NAVO-bevoorradingswagens in Afghanistan uitgebrand

Minstens 22 bevoorradingswagens voor de internationale troepenmacht Isaf zijn in Noord-Afghanistan uitgebrand.

De voertuigen gingen vanochtend in de provincie Samangan in de vlammen op, aldus het provinciebestuur. "Meer dan 120 tankwagens van de NAVO en privé brandstofbedrijven stonden geparkeerd in de buurt van het tankstation in Rabarak, toen de brand uitbrak", zei Seddiq Azizi, woordvoerder van de gouverneur.

De oorzaak van de ontploffing is nog niet duidelijk.

Ongeveer 107 andere tankwagens werden verplaatst nadat de brand was uitgebroken.

Volgens de politie veroorzaakte nalatigheid van de vrachtwagenchauffeurs of het personeel van het tankstation de brand.

Luidens een vertegenwoordiger van de lokale autoriteiten, die anoniem wilde blijven, werd een van de vrachtwagens door een bom opgeblazen. De politie ontkent dat.

De taliban eiste de verantwoordelijkheid op. "De moedjahedien blies de NAVO-tankwagens vanochtend op in Rabatak. Achttien tankwagens en vier vrachtwagens zijn compleet uitgebrand", verklaarde talibanwoordvoerder Zabihulla Mujahed in een mededeling.

Bij de crash van een NAVO-helikopter zijn in het westen van Afghanistan minstens twee soldaten van de ISAF gewond. De oorzaak van de crash wordt nog onderzocht. De taliban lieten zich nog niet horen.

In het verleden slaagden de opstandelingen er herhaaldelijk in helikopters van de Isaf uit de lucht te schieten, maar vaker crashten helikopters omwille van technische problemen.

Bij nieuwe aanvallen kwamen volgens de Isaf twee buitenlandse soldaten om het leven. Een soldaat stierf in het zuiden van het land bij een bomaanslag. De andere werd gisteren gedood bij een overval van opstandelingen. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud