Minstens 30 doden bij lucht- en grondoffensief Tamil Tijgers

Bij een aanval van de Tamil Tijgers zondagnacht op een luchtmachtbasis van het Sri Lankaanse leger zijn minimum dertig doden gevallen. Dat meldt het Sri Lankaanse ministerie van Defensie. Bij de slachtoffers zijn twintig rebellen en tien soldaten. Het was de eerste maal dat de Tamil Tijgers een gecombineerde lucht- en grondaanval uitvoerden.

Twee kleine propellervliegtuigen van de Tamils openden de aanval op de legerbasis in Anuradhapura, 180 kilometer ten noorden van de hoofdstad Colombo. Op hetzelfde ogenblik vielen ook grondtroepen aan.

Volgens het Sri Lankaanse leger vielen in het grondgevecht twintig doden aan de zijde van de rebellen. Aan legerzijde vielen minimum zes slachtoffers. Sommige bronnen spreken van negen gesneuvelde soldaten.

Een helikopter van het leger zette de achtervolging in op de vliegtuigen, maar crashte, volgens het leger door een technisch probleem. De vier inzittenden van de Sri Lankaanse luchtmacht kwamen om het leven.

Het leger claimde dat het later op de dag een tegenaanval uitvoerde tegen een trainingskamp van de Tijgers. Meer details zijn evenwel niet beschikbaar. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud