Minstens 31 doden bij zelfmoordaanslag in Kaboel

Bij een van de bloedigste zelfmoordaanslagen in de Afghaanse hoofdstad Kaboel dit jaar zijn zaterdag volgens officiële cijfers minstens 31 mensen omgekomen, onder wie heel wat militairen. Zeker 30 mensen werden verwond, aldus het ministerie van Defensie. Volgens Binnenlandse Zaken vielen er ook slachtoffers bij de bevolking. Door het grote aantal zwaargewonden wordt er rekening mee gehouden dat het aantal doden nog zal stijgen.

Volgens het ministerie van Defensie stapte een man in legeruniform naar een bus vol militairen toe en blies zichzelf de lucht in. De explosie op de markt reet de bus in stukken. De enorme knal was overal in Kaboel te horen. De radicaalislamitische taliban heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

In een eerste reactie riep EU-topdiplomaat Javier Solana de internationale gemeenschap op zich ondanks de zelfmoordaanslagen verder te engageren voor de heropbouw in Afghanistan. In de marge van het overleg tussen de EU-ministers van Defensie in het Portugese Evora zei Solana dat "we moeten doorzetten". Hij loofde de inspanningen van de Europese Unie voor de opleiding van Afghaanse politieagenten. "De EU doet haar uiterste best", aldus Solana.

(VHL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud