Minstens 42 opvarenden omgekomen bij schipbreuk aan Congolese grens

Minstens 42 opvarenden zijn dinsdagnacht om het leven gekomen na schipbreuk op de Ubangi-rivier, op de grens tussen de Democratische Republiek Congo (DRC) en de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR). Dat meldt radio Okapi, de zender die gesteund wordt door de Verenigde Naties, vrijdag. Er zijn nog tientallen vermisten.

Volgens de Congolese en Centraal-Afrikaanse autoriteiten liep het schip averij op door een botsing op een steen onder water. In totaal waren er 182 opvarenden aan boord, allemaal van Congolese en Centraal-Afrikaanse afkomst. Vijfentwintig personen konden gered worden. Van de 115 andere personen ontbreekt ieder spoor. Het is niet duidelijk of ze overleden zijn of op eigen kracht het gebied konden verlaten.

Het bootje leed schipbreuk op de grens tussen de Democratische Republiek Congo en de Centraal-Afrikaanse Republiek, op zowat 100 kilometer stroomafwaarts van Mobayi-Mbongo. Mobayi-Mbongo is een van de grotere steden in de provincie Noord-Ubangi, in het noordwesten van Congo. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud