Minstens 9 doden bij geweld in Mogadishu

Minstens 9 mensen, onder wie 7 burgers, zijn vrijdag omgekomen bij gewelddadige gevechten in het Somalische Mogadishu. De opstandelingen bevestigen dat ze de pro-regeringsmilities en de Amisom-troepen van de Afrikaanse Unie hebben aangevallen.

"Zeven burgers, onder wie vrouwen en kinderen werden gedood. Het merendeel van de slachtoffers kwam om door verdwaalde kogels en mortiergranaten", zegt getuige Abdi Adan.

"Vier burgers kwamen om in Wardhigley, drie anderen in Holwadag en op de markt van Bakara. Het zijn de ergste gevechten sinds lange tijd", meldt een andere getuige.

Verschillende medische bronnen bevestigen de berichten. "We hebben bijna 22 gewonden opgehaald op verschillende plaatsen in Mogadishu. Er zijn talloze doden, waaronder een moeder en haar twee kinderen", aldus Ali Musa, die instaat voor de ambulancedienst in de hoofdstad.

De islamitische Shabaab-militie heeft de aanvallen vrijdag opgeëist in een persbericht. "Onze strijders hebben een groot offensief gelanceerd op verscheidene basissen van afvalligen", luidt het in het persbericht.

(MPE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud