Minstens dertig mensen omgekomen bij overstromingen in Kinshasa

Minstens dertig mensen zijn bij overstromingen na zware regenval in de Congolese hoofdstad Kinshasa om het leven gekomen. De Britse radiozender BBC berichtte zaterdag dat de sinds donderdag aanhoudende overvloedige regenval bruggen heeft doen instorten en elektriciteitsleidingen doen afknappen.

Vele slachtoffers zijn door dodelijke stroomstoten omgekomen, anderen werden bedolven onder de brokstukken van instortende huizen. Minstens honderd mensen raakten gewond. De Congolese autoriteiten gaan ervan uit dat het aantal slachtoffers nog zal stijgen eens het puin is opgeruimd.

Met de slachtoffers van de overstromingen in Kinshasa loopt het aantal mensen dat door de wateroverlast de afgelopen weken in meer dan vijftien Afrikaanse landen is omgekomen, op tot meer dan vierhonderd. Nog steeds zijn velen van de meer dan twee miljoen door het hoogwater getroffen mensen tussen het West-Afrikaanse Senegal en Ethiopië in de Hoorn van Afrika op hulp aangewezen. Het water heeft oogsten vernietigd en dorpen verwoest. (SER)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud