Minstens veertien doden bij vluchtelingendrama voor Italiaanse kust

Bij twee vluchtelingendrama's in Zuid-Italië zijn minstens 14 mensen om het leven gekomen. Vele illegale immigranten zijn nog vermist. Voor de Calabrische kust verdronken zeven vluchtelingen, toen hun houten boot 200 meter voor de kust op een zandbank liep en in stukken brak, aldus het persagentschap Ansa zondag. In totaal zouden tot 150 vluchtelingen zich aan boord van de 30 meter lange boot hebben bevonden.

Tot nog toe werden 120 overlevenden teruggevonden. Het is echter niet uitgesloten dat de schipbreuk nog meer slachtoffers heeft gemaakt, luidde het. De vluchtelingen, voor het merendeel Palestijnen, waren vanuit Turkije de gevaarlijke oversteek begonnen. Op het ogenblik van het ongeval was de zee erg woelig, luidde het.

Het tweede vluchtelingendrama gebeurde voor Sicilië. Tegen de vroege namiddag waren zeven lijken geborgen. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen zich aan boord van de gekapseisde boot bevonden. Aan de zoekactie nemen schepen en een vliegtuig deel. De immigranten waren met hun rubberboot door de hoge golven in nood geraakt. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud