Minstens zestien doden bij aanslag in Kaboel

Bij een zelfmoordaanslag op een tank van de NAVO-strijdkrachten zijn in de Afghaanse hoofdstad Kaboel minstens zestien mensen om het leven gekomen, onder hen zes Italiaanse soldaten. Een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Gezondheid deelde donderdag mee dat onder de slachtoffers minstens tien Afghaanse burgers zijn. Meer dan vijftig mensen werden met verwondingen naar de ziekenhuizen gebracht.

De aanslag deed zich volgens de politie voor in het oosten van de stad, op de weg naar de internationale luchthaven. Een woordvoerder van de door de NAVO geleide ISAF in Kaboel zei dat de aanslag gericht was tegen een konvooi van de internationale troepenmacht. De explosie verwoestte minstens vijf voertuigen en beschadigde gebouwen langs beide kanten van de weg. De ontploffing gebeurde een 300-tal meter van de Amerikaanse ambassade in Kaboel.

De taliban eiste de verantwoordelijkheid voor de aanslag op. Hun woordvoerder Zabiullah Mujahid zei dat een uit Kaboel afkomstige strijder het konvooi had aangevallen. Volgens hem zijn 13 Italiaanse soldaten om het leven gekomen.

Pas een week geleden werden bij een aanslag van de taliban op het militaire deel van de luchthaven in Kaboel twee burgers gedood en een Belgische militair verwond. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud