Misbruik: psychotherapeut haalt zwaar uit naar de kerk

In het schandaal omtrent seksueel misbruikte kinderen in het aartsbisdom München uit psychotherapeut Werner Huth morgen/zaterdag in een vraaggesprek met de krant Tagesspiegel zware beschuldigingen aan het adres van de rooms-katholieke kerk.

Meerdere keren heeft Huth (80) naar eigen zeggen de leiding van het bisdom gewaarschuwd voor een uit Essen naar München overgeplaatste pedofiele priester. Ook toen de huidige paus als Joseph Ratzinger tussen 1977 en 1981 aartsbisschop van München was, heeft de psychotherapeut zijn bedenkingen laten gelden tegenover kerkleiders. Maar zijn waarschuwingen werden in de wind geslagen.

Huth heeft als psychiater en psychotherapeut onder andere seksuele stoornissen behandeld. Hij was lange tijd adviseur van de katholieke en evangelische kerk.

Hij zei ontzet te zijn geweest toen hij vaststelde dat de pedofiele pater pastoor was en misdienaars onder zich had. "Om godswil had de geestelijke onder geen enkele omstandigheid iets met kinderen te doen mogen hebben", zegt Huth. (LVK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud