Mislukte aanslag: Obama spreekt over "falen" van de autoriteiten

President Barack Obama heeft verklaard dat de mislukte aanslag op een Amerikaans vliegtuig een "falen" betekent voor de binnenlandse veiligheids- en inlichtingendiensten. Hij zei dit in een persverklaring op Hawaii.

"Een falen van het systeem heeft zich voorgedaan, en ik vind dat dit totaal onaanvaardbaar is", zei Obama in zijn tweede publieke interventie op twee dagen tijd met betrekking tot de poging van een jonge Nigeriaan om een Northwest-vlucht van Amsterdam naar Detroit te kapen.

"Er zijn een aantal menselijke fouten gemaakt te wijten aan het systeem dat bijgedragen heeft tot deze fout in het veiligheidssysteem die catastrofaal had kunnen zijn", zei de president nog.

"We moeten lessen uit deze gebeurtenis trekken en actie ondernemen om de gebreken van ons systeem te doen verdwijnen omdat onze veiligheid en onze levens op het spel staan", zei Obama. Hij benadrukte daarbij vooral dat de verdachte het vliegtuig mocht nemen hoewel zijn vader de Amerikaanse autoriteiten had ingelicht over de radicale houding van zijn zoon.

(KCO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud