Miss IJsland 1974 leidt politie naar voortvluchtige maffiabaas uit Boston

Een voormalige Miss IJsland heeft een beloning van 2 miljoen dollar gekregen van de FBI voor haar tip die leidde tot de arrestatie van James "Whitey" Bulger. De ex-baas van de Ierse maffia in Boston werd in juni opgepakt na 16 jaar op de vlucht te zijn geweest. Dat schrijft de Boston Globe.

De 81-jarige Bulger stond in de top tien van meest gezochte voortvluchtigen van de FBI. Hij werd in juni opgepakt in Santa Monica, in Californië, waar hij samen met zijn levensgezellin Catherine Greig woonde als Charles en Carol Gasko. Bulger pleitte in juli "niet schuldig" aan doodslag op 19 mensen in Boston in de jaren zeventig en tachtig.

De tip die leidde tot de arrestatie zou afkomstig zijn van Anna Bjornsdottir, Miss IJsland 1974. Zij woonde een tijd in de buurt van het gezochte koppel en merkte de vrouw op toen die zich ontfermde over een verwaarloosde kat. Bjornsdottir, die ondertussen in IJsland woont, herkende de vrouw op een door de FBI verspreide foto.

De FBI wilde de informatie van de Boston Globe niet bevestigen.

James Bulger vormde de inspiratiebron voor het personage van Jack Nicholson in de film "The Departed" van Martin Scorsese. Er werden ook verschillende boeken geschreven over de maffiabaas. (FUL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud