Mosselkweker dreigt met rechtszaak tegen FAVV

Reder Willy Versluys dreigt met een rechtszaak tegen het Federale Voedselagentschap (FAVV). De kweker van de Belgica-mosselen nam zelf stalen die naar een onafhankelijk bureau gestuurd werden voor analyse, maar de analyse liet negen dagen op zich wachten. Hij eist nu een tegenexpertise, zo schrijft Het Nieuwsblad op zondag.

Versluys nam op 22 juli stalen voor analyse door een onafhankelijk onderzoek en kreeg op 1 augustus een fax van het FAVV met de melding dat hij onmiddellijk de oogstgebieden voor de kust van Nieuwpoort moest sluiten. "In het verslag wordt nergens vermeld hoe hoog de concentratie van die giftige stof precies was. Tal van vragen blijven onbeantwoord", zegt Versluys in Het Nieuwsblad op zondag. "Sta me dus toe dat nogal vreemd te vinden. Als de tegenexpertise negatief blijkt, stappen we naar de rechter".

Het FAVV zegt in een reactie te zullen onderzoeken waarom het onderzoek zelf negen dagen duurde. "We gaan na of de redelijke termijn niet is overschreden", zegt woordvoerster Lieve Busschots. Maar "dit is een heel complex onderzoek, daar gaat dus wel wat tijd over". (SCS)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud