Motor vliegtuig Spanair niet in brand tijdens opstijgen

De linkermotor van het woensdag in Madrid verongelukte vliegtuig van Spanair stond niet in brand tijdens het opstijgen. Dat berichten Spaanse media vrijdag op basis van videobeelden van de Spaanse luchthavenautoriteit AENA, die niet voor het publiek vrijgegeven werden. Bij de ramp kwamen 153 mensen om.

Experten die de video bekeken hebben, stelden vast dat er bij het opstijgen van de MD-82 van Spanair geen brand of explosie te zien was aan de linkermotor van het toestel. Zo schrijven verschillende Spaanse kranten vrijdag. Het vuur zou pas ontstaan zijn nadat het toestel neerstortte. Aanvankelijk was aangenomen dat een motor bij de start in brand gevlogen was. Als gevolg daarvan ontstond een kettingreactie die het ongeval veroorzaakte.

De directeur van de Spaanse burgerluchtvaart verzekerde in de krant El Pais dat er "meer dan één disfunctie geweest is" en dat "een probleem aan één motor niet de oorzaak van een ongeval kan zijn". Indien er andere oorzaken bijkomen, kan het vliegtuig echter wel vallen, voegde hij er aan toe. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud