Advertentie

Mousavi herhaalt oproep tot annulering verkiezing in Iran

De leider van de protestbeweging in Iran, Mir Hossein Mousavi, heeft herhaald dat de autoriteiten de verkiezing van Mahmud Ahmadinejad tot president "wegens onregelmatigheden" moeten annuleren. Hij deed dat in een brief die zaterdag op de website van zijn campagne verscheen.

"Alle tellingen (van onregelmatigheden) en nog veel andere die in mijn vroegere brieven werden vermeld, volstaan om de verkiezing te annuleren", aldus Mousavi in de brief, die aan de Raad van Hoeders gericht is.

De Raad zei zaterdag bereid te zijn 10 procent van de stemmen te hertellen.

Met zware rellen in Teheran is het conflict rond de herverkiezing van Ahmadinejad zaterdag geëscaleerd. Ooggetuigen spraken van zware botsingen tussen aanhangers van de oppositie met veiligheidstroepen en sympathisanten van de president. Volgens onbevestigde berichten vielen er verscheidene gewonden. De politie zette traangas en waterkanonnen in tegen een verboden meeting van de oppositie en zou in de lucht geschoten hebben om de betogers uiteen te drijven. De berichtgeving in binnen- en buitenlandse media werd andermaal op grote schaal belemmerd.

In Europa hebben uitgeweken Iraniërs tegen de herverkiezing van Ahmadinejad betoogd. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud