Mozaïek eert pensioengerechtigde David Bowie

De Britse rocker David Bowie mag met pensioen gaan, want hij is zondag 65 jaar geworden. Kunstenaar Ed Chapman eert die mijlpaal met een mozaiëkafbeelding van de man, zo heeft het Britse SkyNews gemeld.

Bowie is in Brixton geboren als David Jones. SkyNews situeert in het nummer Space Oddity uit 1969, het jaar van de eerste bemande Maanlanding, de doorbraak van de man die in zowat alle rock-popgenres actief is geweest, al of niet innovatief. Niet zelden stond hij in een extravagante outfit op het podium of platenhoezen.

Volgens Sky heeft Bowie naar schatting 140 miljoen albums verkocht. Zijn laatste album was "Reality" en dateert uit 2003. In 2004 ging Bowie voor het laatst op tournee.

Om zijn 65ste verjaardag te vieren heeft Ed Chapman wekenlang gewerkt aan "Pin Up", een mozaïekafbeelding van de rocker en bestaande uit honderden stenen tegeltjes. Het 92 op 62 cm metende kleinood zou 4.000 pond waard zijn.

Sinds 1992 gehuwd met het in Ethiopië geboren supermodel Iman woont de pensioengerechtigde zanger nu in New York. (MAURIZIO GAMBARINI)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud