Advertentie
Advertentie

Mugabe viert verjaardag met verkwistend feest

De omstreden president van het door crisis getroffen Zimbabwe, Robert Mugabe, heeft zijn 85ste verjaardag volgens mediaberichten met een verkwistend feest gevierd. Het 250.000 Amerikaanse dollar (ongeveer 197.000 euro) dure feest, een week na Mugabes verjaardag op 21 februari, werd door aanhangers van het staatshoofd gefinancierd.

De bevolking in Zimbabwe lijdt onder bittere armoede, die ook veroorzaakt wordt door de mislukte economische politiek van Mugabe. Het vroegere modelland in het zuiden van Afrika wordt door een hyperinflatie overschaduwd. Ook zijn al meer dan 4.000 mensen gestorven aan een cholera-epidemie.

Mugabe en zijn regime worden onder andere in het mensenrechtenrapport van de Amerikaanse regering gehekeld, omdat ze de oppositie met geweld onderdrukken en het werk van mensenrechtenorganisaties belemmeren.

Mugabe benadrukte tijdens de feestelijkheden dat er geen terugweg is bij de onteigening van blanke boeren in Zimbabwe. Het heeft geen zin zich tot het gerechtshof van de Ontwikkelingsgemeenschap van Zuidelijk Afrika (SADC) in Namibië te wenden, luidde het. "Onze binnenlandse aangelegenheden vormen geen onderwerp voor de SADC-rechtbank", werd Mugabe door de BBC geciteerd. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud