Museo Casa Enzo Ferrari opent zijn deuren

In het Italiaanse Modena is vandaag een museum rond het legendarische rode automerk en zijn kleurvolle stichter Enzo Ferrari (1898-1988) voor het publiek geopend. Te zien zijn oldtimers en moderne racewagens, maar ook persoonlijke voorwerpen van de succesvolle ondernemer, zoals de zonnebrillen die hij ooit droeg. Ook zijn eerste atelier wordt getoond.

Het geboortehuis van Ferrari maakt deel uit van het ongeveer 5.000 vierkante meter grote museum. Het museum werd door de Tsjechische toparchitect Jan Kaplicky ontworpen en de kostprijs schommelde rond de 18 miljoen euro. Het museum maakt indruk door een knalgeel aluminium dak in de vorm van een motorkap, de kleur van het blazoen van Modena en het beroemde Ferrari-embleem. De hoofdzetel van het automerk en de gelijknamige renstal in Maranello is slechts 18 kilometer verwijderd.

"Deze hommage aan mijn vader, die Modena in zijn hart had gesloten, maakt me zeer gelukkig", zei Ferrari's zoon Piero. Zijn vader was als racepiloot begonnen, werd dan teammanager bij Alfa Romeo en stichtte in 1947 de Scuderia Ferrari. In 1988 overleed hij op 90-jarige leeftijd. (SEBASTIEN FEVAL)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud