Muur van Hadrianus met brandende toortsen verlicht

De Muur van Hadrianus in Noord-Engeland is zaterdagavond over zijn volle lengte met brandende toortsen verlicht. Op 500 punten werden de toortsen een na een op de 135 kilometer lange wandelweg langs de voormalige Romeinse versterking ontstoken. De eerste fakkel voor de "Line of Light" brandde in Wallsend aan de oostkust van Engeland. Het laatste licht werd een uur later in Bowness-on-Solway aan de westkust aangestoken.

De muur, die tot het Werelderfgoed van de UNESCO behoort, "brandde" een half uur lang. Duizenden kijklustigen woonden het schouwspel bij, dat naar aanleiding van een toeristische week plaatsvond. Bovendien markeerde het het einde van de Romeinse overheersing in Brittannia 1600 jaar geleden.

De Muur van Hadrianus is een van de beroemdste bezienswaardigheden in Groot-Brittanniƫ. Hij ligt aan de grens met Engeland en Schotland. Keizer Hadrianus liet de muur rond het jaar 122 bouwen om het Romeinse Rijk in het noorden te verdedigen.

"We zijn verheugd over de geestdrift die het evenement heeft opgewekt. De mensen zijn uit heel Groot-Brittanniƫ en uit het buitenland gekomen", zei Linda Tuttiett van het Hadrian's Wall Heritage volgens de zender Sky News.

(EYI)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud