Na 26 jaar eerste blik op met acuut uitsterven bedreigde Sumtraanse neushoorn

Voor het eerst in 26 jaar zijn in het Indonesisch oerwoud zeven van de met acuut uitsterven bedreigde Sumatraanse neushoorns gespot. Beelden van de dieren werden door fotovallen opgenomen, berichtte donderdag een medewerker van de Leuser International Foundation die in Atjeh in het noorden van Sumatra het Mount Leuser National Park bezit. "We hebben vroeger al hoefafdrukken en uitwerpselen gezien, maar het is de eerste keer dat we de dieren ook op foto hebben", zei Tarmizi, die voor het jongste neushoornonderzoek verantwoordelijk is.

De lokale pers had de afgelopen weken al over de neushoorns bericht. De stichting evalueert momenteel meer dan 1.000 foto's. Volgens Tarmizi zouden er nog meer neushoorns op kunnen te zien zijn. De stichting zal de ontdekking pas officieel bekendmaken nadat alle foto's geƫvalueerd zijn.

De Sumatraanse neushoorn is de kleinste soort ter wereld. Hij wordt slechts tot 1,30 meter groot. Hij behoort volgens de natuurbehoudsorganisatie WWF wereldwijd tot de meest bedreigde grote zoogdieren. Vermoedelijk leven vandaag nog slechts 200 dieren in het wild. Dierenbeschermers achten vooral wildstropers voor het verdwijnende bestand verantwoordelijk. De hoorn wordt in de Aziatische geneeskunde vaak een helende werking toegeschreven. (LEUSER INTERNATIONAL FOUNDATION)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud