Advertentie

Naaktfietsers trekken door Amsterdam

Wie zich zaterdag in Amsterdam bevindt, moet niet raar opkijken als plotseling een groep naakte fietsers voorbij komt rijden. De deelnemers willen met hun toer door de Nederlandse hoofdstad aandacht vragen voor lijf en milieu, aldus de organisatie World Naked Bike Ride (WNBR).

Het is niet de eerste keer dat zich een dergelijk schouwspel voordoet in Amsterdam. Vier jaar geleden trok ook al een groep blote fietsers met dezelfde doelstellingen door de stad. Ook Brussel was al het toneel voor een gelijkaardige actie.

De fietsers verzamelen rond een uur bij het Amstelstation. Daarna kleden ze zich op een beschut plekje uit en rijden ze rond twee uur richting de binnenstad. De tocht eindigt in het Vondelpark.

De organisatie kon nog geen precieze schatting geven van het aantal deelnemers. "Dat hangt heel erg van het weer af." Een woordvoerder verwachtte dat er zeker vijftig mensen meedoen.

De WNBR houdt jaarlijks dit soort ludieke acties in meer dan vijftig steden in twintig landen over de hele wereld. Vorig jaar had de Nederlandse fietstocht plaats in Utrecht. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud