Advertentie

Nederlandse dyslectische zeilbroertjes mogen voorlopig op reis

De Nederlandse dyslectische broers Enrique (15) en Hugo (13) Claassen kunnen vrijdag gewoon op zeilreis. De Kinderbescherming wilde met spoed een ondertoezichtstelling voor de jongens, maar de rechtbank van Haarlem vindt die haast niet nodig. Dat maakte een woordvoerder van de Kinderbescherming bekend.

"De rechtbank heeft het verzoek in behandeling genomen, maar vindt het niet spoedeisend. Uiterlijk 3 december neemt ze een besluit", aldus de voorlichter.

Enrique en Hugo zitten al minstens een jaar thuis omdat geen enkele school hen wil aannemen vanwege hun dyslexie. Met een lange internationale zeilreis, die vrijdag begint en ook naar Belgiƫ leidt, willen ze aandacht vragen voor hun gebrek aan onderwijs. Een ondertoezichtstelling zou die plannen kunnen dwarsbomen.

De Kinderbescherming benadrukt dat de ondertoezichtstelling niet alleen om de zeilreis gaat. "Er is sprake van een impasse. De ouders zeggen dat er geen enkele school voor de jongens is, maar wij denken dat ze wel degelijk ergens terechtkunnen. Met een ondertoezichtstelling willen we het gezin helpen om alsnog een school te vinden." (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud