Nederlandse ex-prostituee krijgt 950.000 euro schadevergoeding

De rechtbank in het Nederlandse Leeuwarden heeft een schadevergoeding van 950.000 euro toegewezen aan een vrouw die 7 jaar gedwongen in de prostitutie heeft gewerkt. De man die haar hiertoe met geweld dwong, is ook tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De rechtbank kwalificeerde de uitbuiting van het slachtoffer als slavernij. Dat maakte de advocaat van de vrouw, Richard Korver, vrijdag bekend.

De rechter baseerde het schadebedrag op wat de vrouw minimaal per dag zou hebben overgehouden aan haar werkzaamheden, namelijk 500 euro en een werkweek van 6 dagen. De advocaat had namens zijn cliënt 1,2 miljoen geëist.

Volgens de rechtbank heeft de veroordeelde zich schuldig gemaakt aan mensenhandel. Hij bracht destijds de net volwassen vrouw in de prostitutie en hield haar daar met soms grof geweld. De man sloeg de vrouw met een stok of een riem, drukte brandende sigaretten op haar lichaam uit, verkrachtte haar anaal en zette haar naakt in de vrieskou op straat.

De dader leefde officieel van een bijstandsuitkering, maar verdiende intussen veel geld met zijn praktijken. Zo bezat hij onroerend goed in Marokko en reisde daar vele malen heen. Het uit prostitutie verdiende geld liet hij witwassen.

(MVL)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud