Nederlandse koningin brengt boodschap van geloof, hoop en liefde

De Nederlandse koningin Beatrix heeft het Nederlandse volk aangespoord tot geloof, hoop en liefde. "Geloof is vertrouwen dat ons leven een zin heeft die uitstijgt boven het alledaagse. Hoop is overtuiging dat de uitkomst goed zal zijn ook al is die niet zichtbaar. Liefde is kracht die ons verbindt met elkaar, die geeft en vergeeft en die haat kan overwinnen", zei de vorstin in de kerstboodschap, die dinsdag werd uitgezonden op tv en radio.

De koningin verwees ook naar het skiongeluk van prins Friso in februari. "Laat liefde verbinden, laat hoop doen leven en laat geloof kracht geven. Dat zijn inspirerende woorden die dit jaar in mijn familie een bijzondere betekenis hebben gekregen. Het medeleven van velen is ons daarbij tot grote steun."

De toespraak stond in het teken van vertrouwen. "Dat vergt geloof in elkaars trouw en betrouwbaarheid. Vertrouwen over en weer maakt de maatschappij leefbaar." Ook brak de koningin een lans voor Europa. Dat heeft ons welvaart en vrede gebracht en is "niet een vreemde mogendheid maar onze eigen gemeenschap in dit werelddeel. Europa, dat zijn wij zelf."

De opname en de tekst van de kersttoespraak waren maandag al uitgelekt. Een internetondernemer was naar de toespraak van vorig jaar gegaan en veranderde iets aan het internetadres, waardoor de toespraak van dit jaar toegankelijk werd. (HENNING KAISER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud