Advertentie
Advertentie

Nederlandse Volkskrant richt verslavingskliniek op

De Nederlandse Volkskrant heeft een eigen 'verslavingskliniek' opgericht. Sinds deze week mag de krant officieel verslaafden behandelen in de 'GGZ Bontiusplaats', genoemd naar het redactieadres van de Volkskrant, schrijft het dagblad vandaag.

Het gaat om een experiment waarmee de krant wil laten zien hoe gemakkelijk het is in Nederland om een privékliniek voor verslaafden te openen zonder de nodige expertise: "Drie keer online een formulier invullen en een kort bezoek aan de Kamer van Koophandel", luidt het.

De kliniek werd zonder één kritische vraag van het ministerie van Volksgezondheid toegelaten als 'instelling voor medisch specialistische verslavingszorg' en mag nu behandelingen declareren bij zorgverzekeraars, schrijft de krant. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft geen controle uitgevoerd.

De Nederlandse minister Edith Schippers van Volksgezondheid erkent de problemen en wil de toelatingswet aanpassen, zo laat ze in een reactie weten. Ze overweegt om klinieken vooraf te laten goedkeuren door de inspectie of om zorgverzekeraars strenger te laten screenen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud