Nederlandse webcamgluurder krijgt celstraf

De rechtbank in het Nederlandse Haarlem heeft donderdag de 22-jarige D.V. uit Culemborg veroordeeld tot een gevangenisstraf, onder meer omdat hij meisjes heeft gedwongen hem via internet naaktfoto's van henzelf te sturen. De rechtbank legde de man dertig maanden cel op, waarvan een jaar voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar.

De man chatte via MSN met de meisjes. Elke keer als hij een foto, zogenaamd van zichzelf, meestuurde, en de meiden op de foto klikten, haalden ze het virus binnen. Op die wijze kon hij de webcam besturen en aan- en uitzetten. Als de meisjes naakt rondliepen, kon hij beelden van ze maken. Ook kon hij door de virussen het wachtwoord van de hotmailaccounts van zijn slachtoffers wijzigen en zo bij hun lijst met MSN-vrienden komen.

Met de gemaakte afbeeldingen chanteerde de man de meisjes. Als zij geen afbeeldingen zouden sturen waar hij om vroeg, zou hij de beelden die hij van hen had gemaakt op internet zetten of aan hun vrienden sturen.

De rechtbank vond dat de man een grove inbreuk op de seksuele integriteit van de meisjes heeft gepleegd en dat hij aanzienlijke psychische schade heeft aangericht. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud