Negen bergbeklimmers omgekomen op K2

Negen expeditieleden zijn omgekomen tijdens de afdaling van de 8.611 meter hoge berg K2, in de Himalaya. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf dat de expeditie organiseerde zondag meegedeeld. Er wordt nog gezocht naar drie vermisten.

Het expeditieteam kwam vrijdag al vast te zitten op de K2. Een vallend ijsblok heeft op ongeveer 8.200 meter hoogte de touwen meegesleurd. Tussen de 20 en 25 alpinisten waren op dat moment de bergtop aan het afdalen.

De dodelijke slachtoffers zijn drie Zuid-Koreanen, twee Nepalezen, een Nederlander, een Serviër, een Noor en een Fransman. "Ik kan negen doden en drie vermisten bevestigen", aldus Nazir Sabir van Nazir Sabir Expeditions. De drie vermisten zijn een Fransman, een Pakistaan en een Oostenrijker.

Mohammad Akram, vice-voorzitter van de Adventure Foundation Pakistan, liet weten dat er met helikopters getracht wordt de vermisten te lokaliseren.

De K2, op de grens van Pakistan en China, is een van de dodelijkste bergen ter wereld. Eén op de vier durfallen die de berg probeert te trotseren, overleeft het niet, wat de berg de bijnaam "killer mountain" heeft bezorgd. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud