Advertentie

Nicaragua deelt half miljoen condooms uit

De autoriteiten in het Centraal-Amerikaanse Nicaragua gaan in de Goede Week een half miljoen voorbehoedsmiddelen uitdelen aan de toeristen die in deze periode in grote getale naar de stranden trekken. Zo hoopt het land de verspreiding van aids tegen te gaan.

De campagne, die gesteund wordt door de Europese Unie, is een primeur voor het overwegend rooms-katholieke land. Topfunctionaris Edgar Bermudez van het ministerie van Volksgezondheid wijst erop dat vooral jongeren tijdens de Paasvakantie naar de stranden van Nicaragua afreizen. Zij vormen één van de grootste risicogroepen.

De verdeling van de voorbehoedsmiddelen vindt vooral donderdag en vrijdag van de Goede Week plaats. Dan bereikt de alcoholconsumptie en het aantal vrijpartijen in de vakantieoorden klaarblijkelijk een hoogtepunt. Er zullen ook gratis consultaties en screenings ter beschikking worden gesteld.

Nicaragua telt volgens officiële cijfers 3.276 mensen die besmet raakten met hiv. Vier op vijf patiënten zijn tussen 15 en 49 jaar oud.

(RBR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud