Advertentie

Nieuwe betoging in Teheran met traangas uiteengedreven

De Iraanse oproerpolitie heeft maandag met traangas geschoten op een duizendtal aanhangers van de oppositie in Teheran. De manifestanten kwamen samen ondanks de waarschuwing van het islamitische regime dat elk protest tegen de omstreden presidentsverkiezingen zou worden neergeslagen.

Maandagnamiddag verzamelden zich drie uur lang een duizendtal manifestanten op Haft-é Tir, een van de grootste pleinen in de Iraanse hoofdstad. Ze werden omgeven door vijfhonderd gewapende agenten en leden van de beruchte basisj-militie.

De politie schoot met traangas, aldus getuigen, die ook melding maakten van de arrestatie van 50 tot 60 personen. Voertuigen die bij het passeren van het plein toeterden, als steunbetuiging voor de manifestanten, werden paintballgewijs "gemerkt" met verf zodat de politie hen later zou kunnen oppakken.

Met hun nieuwe samenkomst negeerden de manifestanten ook een waarschuwing van de Hoeders van de revolutie, het elitekorps van de islamitische republiek. Zij hadden gedreigd met een "beslissend en revolutionair" antwoord "om het complot en de samenscholingen te beëindigen". Het was de eerste keer sinds het begin van de onlusten dat deze "Pasdaran" een dergelijke verwittiging lieten horen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud