Advertentie

Nieuwe luchtaanvallen op Gazastrook

Israëlische bommenwerpers hebben zondagochtend nieuwe aanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Dat stelden getuigen vast.

Een tankwagen vlakbij de stad Rafah, aan de grens met Egypte, zou rond 7 uur lokale tijd (6 uur in België) bij de nieuwe aanvallen geraakt zijn. De tankwagen vloog in brand, waardoor er vuur uitbrak in verschillende aanpalende woningen.

Een woordvoerder van het Israëlisch leger zei dat het zou doorgaan met aanvallen op installaties van Hamas in de Gazastrook. Hij zei dat de Israëlische luchtmacht zaterdagnacht verschillende raids had uitgevoerd, onder meer op een moskee in de wijk Rimal, in Gaza-Stad, waar terroristen zich zouden verschuilden.

Volgens de radiozender zouden er aan de Israëlische grens met de Gazastrook ook bijkomende pantservoertuigen toegekomen zijn met reservisten. Een grondoffensief tegen Hamas in Gaza behoort tot de mogelijkheden, bevestigde Israëlisch defensieminister Ehud Barak.

Bij de aanval die Israël zaterdag lanceerde tegen Hamas in de Gazastrook vielen meer dan 200 doden en 700 gewonden. Israël wil met de aanvallen een einde maken aan de raketaanvallen vanuit de Gazastrook op Zuid-Israël. (VKB)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud