Advertentie

Nieuwe regering in Oostenrijk in ambt

De nieuwe grote coalitie in Oostenrijk onder de sociaaldemocratische bondskanselier Werner Faymann (48) is dinsdag haar werk begonnen. Bondspresident Heinz Fischer benoemde Faymann en zijn 13 ministers in de Hofburg in Wenen en liet hen de eed afleggen. Vicekanselier wordt de voorzitter van conservatieve ÖVP, Josef Pröll (40). De rood-zwarte regeringsploeg begint aan een vijfjarige legislatuurperiode.

De nieuwe regering in Wenen is met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar erg jong. Zeven ministers zijn nieuwkomers. De sociaaldemocratische SPÖ bezet naast de kanselierszetel de departementen Gezondheid, Vrouwen, Sociale Zaken, Defensie, Verkeer en Cultuur. De Oostenrijkse Volkspartij ÖVP levert de ministers van Justitie, Binnenlandse Zaken, Economie, Financiën, Milieu, Wetenschapsbeleid en Buitenlandse Zaken.

De Oostenrijkers kregen op 28 september, na de breuk binnen de oude coalitie, vervroegde verkiezingen voorgeschoteld. De SPÖ werd ondanks bittere verliezen met ongeveer 29 procent van de stemmen de grootste partij, gevolgd door de eveneens verzwakte ÖVP met ongeveer 26 procent. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud