Advertentie
Advertentie

Nieuwe spoedbijeenkomst Veiligheidsraad over Zuid-Ossetië

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in New York heeft voor vrijdagnamiddag (plaatselijke tijd) een nieuwe spoed bijeenkomst bijeengeroepen om zich te beraden over het geweld in de Kaukasus.

Donderdag liep een door Rusland gevraagde vergadering over het conflict in Zuid-Ossetië op niets uit. Maar nu is door Georgië om een dringende bijeenkomst gevraagd, omdat de onafhankelijkheid, soevereiniteit en territoriale integriteit van die vroegere Sovjet-republiek volgens zijn VN-ambassadeur Irakli Alasania zijn bedreigd. In een brief aan de Veiligheidsraad zegt de diplomaat dat Russische troepen Georgisch territorium zijn binnengedrongen en dat Russische vliegtuigen doelen in het land hebben aangevallen.

Ondertussen maakten de Verenigde Staten bekend dat het een gezant stuurt om te helpen tot een staakt-het-vuren te komen, meldde het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken. Condoleezza Rice zou ook al contact opgenomen hebben met verschillende buitenlandse verantwoordelijken om een oplossing te zoeken voor het conflict in Zuid-Ossetië. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud