Nieuwe verhoren van vrienden McCanns in zaak-Maddie

De Portugese politie zal in Groot-Brittannië opnieuw vrienden verhoren van het echtpaar McCann in verband met de verdwijning van hun dochtertje Madeleine McCann uit een vakantieappartement in Portugal. Dat meldt de Britse nieuwszender SkyNews maandag op gezag van de Spaanse krant El Pais.

De vierjarige "Maddie" verdween op 3 mei, toen zij samen met haar broertje en zusje alleen was achtergebleven in het vakantieappartement in Praia da Luz. De ouders dineerden ondertussen verderop in een tapasbar met vrienden.

Alipio Ribeiro, het hoofd van de Portugese gerechtelijke politie, zei nu dat officieren bevel hebben gekregen naar Groot-Brittannië te reizen om daar nog eens te praten met die vrienden. Hij zei ervan "overtuigd" te zijn dat het onderzoek "vroeg of laat" tot resultaat zal leiden. "In elk (gerechtelijk) onderzoek is er een sleutelmoment dat iets op zijn plaats valt, licht werpt op de zaak en helpt een conclusie te bereiken."

De topspeurder zei dat dit moment nog niet gekomen is. Wel zei hij dat hij en zijn team klaar zijn om het onderzoek "nieuwe vaart" te geven.

Naast het opnieuw verhoren van de vrienden zullen de speurders een analyse maken van hun werk, zei Ribeiro. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud