Advertentie

Nizar Trabelsi wordt uitgeleverd

De Amerikaanse FBI vraagt de uitlevering van Nizar Trabelsi als gevolg van een veroordeling in de VS wegens terrorisme, bendevorming en wapenbezit. Dat schrijft La Dernière Heure zondag.

De veroordeling in de VS gaat terug tot 16 november 2007. Hij werd er veroordeeld tot twee keer 15 jaar cel en levenslang.

In 2004 werd Nizar Trabelsi in België veroordeeld tot 10 jaar wegens het plannen van een aanslag op de Amerikaanse basis in Kleine Brogel. In 2007 werd hij getransfereerd naar de gevangenis van Nijvel en verdacht van voorbereidingen van een aanslag in Brussel. Er volgde een terreuralarm.

Trabelsi werd zaterdagochtend overgebracht van de gevangenis van Nijvel naar die van Itter, vertelt zijn echtgenote in de krant. Volgens haar zijn zijn advocaten niet ingelicht over de vraag tot uitlevering. "De uitlevering van mijn man is goedgekeurd. Er vond een vergadering plaats met procureur Bernard Michel". Ze vindt het ontoelaatbaar dat zijn advocaten niet op de hoogte werden gebracht. Wanneer de uitlevering plaatsvindt, weet ze nog niet, maar "we zullen ons er tegen verzetten".

(WDM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud